miercuri, 7 mai 2008

Evolutie? Mai degraba involutie..

" Evolutia "
"EVOLÚŢI//E ~i f. 1) la sing. Modificare treptată a calităţii spre un nivel superior; dezvoltare." definitia data evolutiei de catre DEx
Auzim tot mai des ca omenirea a ajuns la un prag superior al evolutiei ( superior in comparatie cu ce? cu ramele? ) Multi oameni cand aud "am evoluat" se gandesc la ceva bine, ceva cu care sa se mandreasca, ei bine, evolutia in ziua de azi a luat o alta intorsura si anume involutie.

Este adevarat, am evoluat atat din punct de vedere biologic cat si social, stiintific si militar dar atunci, daca tot ne mandrim ca am evoluat atat, de ce egiptenii mor de foame, americanii si irakienii se bat pentru petrol, Africa moare din cauza subnutritiei si diferitelor tipuri de boli si noi, oamenii de rand, inca ne dam in cap din acelasi motive de acu 1000 de ani? Evolutia a dus la involutie, incetul cu incetul regresam. Istoria se repeta si noi prea putin am invatat din ea si cine nu invata din greselile istoriei, e sortit sa le repete. In goana noastra de a ne extinde, in egoismul nostru datorita caruia am uitat de ce e in jur, in lacomia noastra de a fi cat mai bogati am uitat un simplu element: Pamantul.La fel ca niste lacuste, am "mancat" toate resursele naturale si acum pe langa faptul ca lam golit, ne mai batem si joc de el..e cumva asta evolutie? Incalzirea globala este evolutie? Poluarea apelor este evolutie? Bolile provocate de poloare intra la categoria evolutie? Cum sa evoluezi cand faci un pas inainte si 2 inapoi?O sa evoluam spre dezastru...
Singurul domeniu care a evoluat surprinzator secolul acesta este si domeniul care ne reflecta cel mai bine natura: cel militar. Inainte aveam flinte, acum avem arme si gloante care pot sa iti mute capul de pe umeri;inainte aveam avioane de hartie, acum avem avioane care zboara la Mach 2, invizibile pe radar, care pot decola si ateriza de aproape oriunde;inainte aveam bombe....acum avem bomba termobarica (google it si pt cei lenesi:http://www.ziua.ro/news.php?id=1017&data=2007-09-12). Singurul domeniu in care ne place sa evoluam e: cum sa i dam mai usor si mai cu stil vecinului cu sapa in cap.
"Evolutia" a dus la cresterea urii rasiale, a tensiunilor dintre state, a smecheriilor produse pe tot globul...evolutia a dus la uitarea faptului ca persoana din stanga noastra e tot un om...
Reagan a zis odata ca "pentru a unii toti oamenii pamantului trebuie sa aiba loc un pericol global, un pericol care nu va face diferenta intre rase, pozitie pe glob, inaltime si sex, un pericol care va nimicii tot ce i va sta in cale. Deabi atunci se vor uita toate diferentele si va avea loc o unire.Sper sa ajungem la acea unire fa a fi nevoie sa luptam toti ca unul pt viata noastra, fara a fi nevoie sa infruntam un asemenea pericol"Evolutie inseamna uniune.
Poate a fost o perioada in care omenirea a urmat un drum al evolutiei dar acum...se pare ca acel drum sa cam inchis, lasand loc unui alt drum, cel al regresului.

Apreciez foarte mult daca va lasati o parere despre acest subiect: Evolutia
(P.S: Am hotarat sa imi scriu parerea despre evolutie dupa ce am avut o discutie destul de interesanta cu o persoana care sustinea mare si tare ca " nu ne mai oprim din evoluat" -_- )

2 comentarii:

Unknown spunea...

Evoluam, evoluam. Si al patrulea razbel mondial o sa fie cu ciomege si pietre :))

zel spunea...

:)) ai foarte mare dreptate...asta daca o sa mai ramana ceva dupa un ataca nuclear sau biologic :D