vineri, 29 ianuarie 2010

Foc la UVT

(extras de pe un site de stiri, cine l-a scris primeste drepturile :D )


"La locul incendiului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje de pompieri şi jandarmi. Două corpuri de clădire, în care se aflau sute de persoane, studenţi şi profesori, au fost evacuate din cauza fumului dens.

Incendiul a izbucnit într-o încăpere de la parter, laboratorul 004, din cadrul Lectoratului francez de la Universitatea de Vest, se pare că din cauza instalaţiei electrice. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au arătat că se efectuau lucrări de reamenajare la alte săli din apropiere, iar în cea unde au izbucnit flăcările erau depozitate mai multe piese de mobilier, calculatoare şi vopsele. Incendiul a fost lichidat de pompieri imediat, aceştia au intervenit cu trei autospeciale, dar lucrurile care se aflau în încăperea respectivă au ars complet.

„Incendiul a fost lichidat fără probleme, dar laboratorul unde erau depozitate diverse materiale ale muncitorilor, vopsele şi alte substanţe imflamabile, pe lângă materialul didactic, a ars în totalitate. Nu putem să ne pronunţăm încă asupra cauzelor, dar cel mai probabil incendiul a izbucnit de la instalaţia electrică”, a declarat Lucian Mihoc, prim-adjunct al ISU Banat Timiş.

Din fericire, nu a existat nicio victimă, dar medicii au rămas pentru a le acorda primul ajutor eventualelor persoane care s-au intoxicat cu fum.

Autorităţile urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au dus la producerea incendiului. O echipă de poliţişti şi inspectori ai ISU Banat a declanşat o anchetă în acest caz."
Incendiul a avut loc joi după-amiaza.


Uite ca nici Universitatea noastra nu e ferita de pericole (probabil blestemele studentilor). Bine drac ca nu aveam examen, ardeam acolo ca sobolanii. Oricum, pacat, laboratorul 4 era preferatul meu :(

Niciun comentariu: