sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Cum iubeste un nebun?

Fiecare persoana are o lume imaginiara, in care se retrage din cand in cand. O lume mai mult sau mai putin animata, decorata in funcite de imaginatia fiecaruia. O persoana "normala" poate controla aceasta lume, poate iesii si intra in ea in mod constient si controlat. O lume pe care o poate controla. Dar, exista o anumita categorie de persoane, care ajung sa ramana blocate in acest taram. Nu mai pot stapanii nimic si ajung sa fie controlati de acest meleag al haosului. Inconstient, creaza personaje si locuri noi, care se adauga la violenta, brutalitatea si confuzia ce controleaza lumea respectiva. Acestia sunt asa zisii "nebuni", o categorie aparte de persoane care, desii poarta o haina umana, spiritul si mintea lor sunt ravasite, violate si brutalizate intr-un iad imaginar care, incetul cu incetul, darama fiinta umana si lasa doar o carcasa animata de violenta. Acesta este cazul extrem, primul pe care il voi lua in considerare pentru mica mea tema: "Cum iubeste un nebun" .
O persoana indragostita e in stare de multe sacrificii pentru a impresiona fiinta iubita sau, pentru a ii demonstra cat o iubeste. Dar orice om "normal" stie cand sa puna punctul. Stie, invatat de morala si de tangenta pe care o are cu realitatea, ca sacrificarea vietii unui alt om pentru a isi impresiona iubita nu e o idee prea stralucita.
Dar o persoana "nebuna", cum ar reactiona ea? In lumea acestuia legile nu exista. Singurul lucru care se pastreaza este definitia iubirii (un sentiment de afectiune pentru cineva). Afectiunea poate fi exprimata diferit dar, specific blestemului acestora: o scrisoare macabra, un cadou sangeros sau un tatuaj facut prin automutilare. Nebunia nu cunoaste limite si granite, pentru o astfel de persoana totul este permis.
Deci pana la urma cum iubeste un nebun? Intens, cu pasiune, pregatiti de sacrificii, fara sa cedeze, brutal, violent, sadic.
Dar, oare un om "normal" cum iubeste?
Puteti sa ma scuipati, puteti sa ma injurati dar eu tot o tine pe a mea: toti suntem "nebuni", unii mai putin, altii mai mult. Dar, iar o iau pe carari si nu raspund la intrebarea mea anterioara. Orice "nebun" iubeste in felul lui ! Cineva care stie sa deseneze, va apela la "nebunia" lui precum si la "skill", transformand persoana iubita intr-o muza, divinizand-o si inchinandu-i schite, desene, portrete, intrecandu-se pe sine in realizarea acestora. La fel poate sa faca si un muzician "nebun",etc.
Deci, pana la urma, cum iubeste un nebun?
CUM VREA EL !






P.S: I know i;m late...dont keel pls D:

Niciun comentariu: