luni, 1 februarie 2010

DOTA 2.0

A trecut mult timp de cand primul meci de DOTA a fost jucat. De la prima versiune pana in ziua de azi, modificarile suferite de acest "scenario" nu au fost foarte semnificative(patchurile au adus cateva unitati noi, ceva echilibru, iteme precum si alte speluri).
Dupa 5 ani de existenta, a sosit vream ca batranul DOTA sa se pregateasca de pensie.
Creatorul/ii DOTA, au lucrat impreuna cu cei de la Riot Games pentru a a da nastere unei clone care promite mai multe decat originalul: League of Legends.
1.League of Legends este un MMO free-to-play, iesit din BETA in octombrie, anul trecut, care duce experienta oferita de DOTA la un alt nivel,
Jucatorul este pus in pielea unui Summoner care, la fel ca in DOTA, la fiecare inceput de meci, poate sa aleaga unul din cei peste 40 de eroi. Alter-ego-ul poate fi echipat cu peste 100 de iteme diferite( nu toate deodata, LOL ). La fel ca eroii, Summoner-ul poate evolua, capatand noi levele si skilluri.
Pe langa acestea, jocul se lauda cu sisteme efective impotriva hack-urilor si leaver-urilor, update-uri regulate ce aduc noi eroi, harti, moduri de lupta si un mecanism efectiv de echilibrare a meciurilor(pentru a impiedica meciuri de gen "pros" Vs "newbs"...Cel putin asta cred/spera ei.)

2. Heroes of Newerth.
Doar nu credeati ca restul companiilor o sa ramana impasibile la aceste atacuri la capitalul lor social.
Ca raspuns la LoL (sau poate la DOTA), S2 Games a creat, dupa propia lor interpretare, un joc care ar putea sa le aduca faima: Heroes of Newerth
HoN este momentan in closed Beta (nu va chinuiti sa va faceti acc, nu merge) si la fel ca primul, promite multa actiune, un sistem bun impotriva hackerilor si leaver-urilor, o multitudine de eroi, voice chat incorporat, bindable keys si multe altele.

La prima vedere, HoN pare mai hard-core decat LoL. Grafica cartoony si colorata din LoL,"streseaza" ochii si lasa impresia unui joc copilaresc si neserios.
HoN loveste cu o grafica puternica si mult eye-candy.
Pana la urma, jocul cu gameplay-ul mai bun si comunitatea mai serioasa/prietenoasa va castiga.

Niciun comentariu: